Obilježavanje Svjetskog dana autizma 28.03.2018.

Pozivamo Vas na obilježavanje Svjetskog dana autizma, dana 28.03.2018. u 12:00 h na Korzu, kod Radija Rijeke. I ove godine moto obilježavanja je “Rušimo zajedno barijere autizma – izgradimo pristupačno društvo”.

Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka u suradnji sa Centrom za autizam Rijeka, te DV Rijeka, kao i sve Udruge članice Saveza diljem Hrvatske, obilježiti će ga pod motom i na način koji sugerira Autism Europe – puštanjem balona sa gradskih trgova uz prisustvo predstavnika lokalne zajednice i građana. U Rijeci će u 12:00 sati sa štanda na Korzu ispred radija Rijeke predstavnici gradske i županijske vlasti, pustiti balone zajedno s našom djecom, roditeljima, djelatnicima i prisutnim građanima.

U 12 i 30 h na izložbi “Tkano, vezeno, filcano” u Narodnoj čitaonici, Korzo 24, predstavit će se radovi polaznika Centra za autizam Rijeka uz podršku terapeuta CZA.

Grad Rijeka i ove godine priključiti će se u večeri 2.04.2018. globalnoj akciji osvjetljavanja plavim svjetlima svojih znamenitosti i time stati uz bok svjetskim metropolama koje će i ove godine podržati ovo obilježavanje osvjetljavajući znamenitosti gradova plavom bojom u znak podrške.

S poštovanjem, I DOBRO NAM DOŠLI!