Održan 17. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „i-Fest“

U utorak, 3. prosinca 2019. godine u Hrvatskom  kulturnom domu na Sušaku održan je 17. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „ i-Fest“.

Ovogodišnji program Festivala započeo je prijepodnevnim dijelom kojeg su obilježili nastupi naših najmlađih sugrađana, dok je poslijepodnevni dio programa bio rezerviran za one „malo starije“.  

Tijekom trajanja Festivala, u vremenu od 10 do 18 sati, u atriju Hrvatskog kulturnog doma bila je postavljena cjelodnevna Prodajna izložba radova učesnika Festivala.

Na 17. Festivalu stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom  sudjelovalo je preko 300 učesnika, djece i odraslih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, prezentirajući svoja glazbena, plesna, dramska i likovna znanja i umijeća svim zainteresiranim posjetiteljima.
Sudjelovali su: Centar za autizam Rijeka, Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije, Udruga za sindrom Down – Rijeka 21, Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, Županijska udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Dnevni centar za rehabilitaciju „Slava Raškaj“ Rijeka, Dječji vrtić Rijeka, Dječji vrtić More, Dječji vrtić Sušak, Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, OŠ Gornja Vežica, OŠ Kantrida, OŠ Fran Franković, Centar za rehabilitaciju Fortica, Centar za rehabilitaciju Rijeka i Modna agencija Glamour Tara.

Kroz ovogodišnji Festival vodili su nas Isabella Hujić, Klara Paškvan Lekšić, Petar Zadravec i Dražen Turina Šajeta.
Scensko rješenje, izvedbu elemenata i vizualni identitet Festivala osmislili su i izradili učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, dok su podršku organizaciji pružili volonteri Ekonomske škole Mije Mirkovića u Rijeci.

Festival se održava od 2002. godine, a organiziran je u sklopu projekta “Rijeka – Zdravi grad” Grada Rijeke.