Osvrt na obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizma 02.04.2019.

Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su svojom dolaskom uveličali obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizma koji se održao u utorak, 02.04.2019. godine na riječkom Korzu te na taj način pridonijeli, zajedno sa predstavnicima gradske i županijske uprave, osvještavanju javnosti o problematici osoba s autizmom.

Svjetski dan svjesnosti o autizma ove godine obilježen je puštanjem plavih balona na Korzu pod motom „40 godina sustavnog zanemarivanja obitelji s autizmom“. Osim tradicionalnog puštanja balona s Gradonačelnikom, ispred Radio Rijeke bio je postavljen štand na kojem su bili izloženi radovi naše djece; učenika Centra za autizam Rijeka uz podršku terapeuta, odnosno lijepe šarene torbe te satovi i slike izrađene vrijednim rukama učenika koje su se mogle nabaviti prilaganjem donacija kao i informativna publikacija Vodič za roditelje i njegovatelje koju možete preuzeti i na našoj web stranici.

Grad Rijeka toga dana i ove godine se, prema preporuci Autism Europe i WAO – europske i svjetske asocijacije, u večernjim satima pridružio ostalim svjetskim metropolama u znak podrške i podizanju svjesnosti o autizmu, osvijetlivši svoje znamenitosti – Gradski toranj, Trsatska gradina i lučke dizalice – plavim svjetlima.