Poziv na obilježavanje 10. godišnjice programa rane intervencije u Primorsko-goranskoj županiji

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas 9. prosinca 2019. godine na Tribinu „Rana intervencija u djece s poremećajem iz autističnog spektra putem sustava mobilne službe u lokalnoj zajednici“ koja će se održati pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i projekta “Rijeka – zdravi grad” u Gradskoj vijećnici Grada Rijeka, Korzo 16 s početkom u 9 sati.

Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka tribinom obilježava 10. godinu provedbe programa „Rana intervencija u djece s poremećajem iz autističnog  spektra putem sustava mobilne službe u lokalnoj zajednici“ koji provodi u suradnji sa stručnim suradnicima Centra za autizam Rijeka, Dječjim vrtićem Rijeka i Centrom za socijalnu skrb Rijeka pružajući stručnu potporu djeci rane dobi, njihovim roditeljima i obiteljima Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

U provedbi programa važna nam je podrška lokalne sredine (Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije) kao i suradnja sa ustanovama medicinske skrbi (KBC Rijeka), socijalne i odgojno – obrazovne skrbi.

Na Tribini će udruga i lokalne ustanove prezentirati rad, iskustva tijekom 10 godina provedbe programa kao i povezanost svih navedenih čimbenika važnih za provedbu programa na nivou PGŽ-a.

Struka – suradnici programa provest će prisutne kroz programske aktivnosti, a roditelji će prezentirati svoja iskustva tijekom uključenosti u program rane intervencije, ukazati na neriješene potrebe  i probleme s kojima se suočavaju roditelji djece s teškoćama PSA.

Lokalna zajednica navest će korake i postupke koje provodi u cilju sustavnog rješavanja programa rane intervencije, a na kraju imat ćemo priliku poslušati naše uvažene goste s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Izvršna direktorica MURID-a Čakovec prikazat će model rane intervencije koji provode u lokalnoj sredini.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže 9. prosinca 2019. godine s početkom u 9 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeka, Korzo 16 na obilježavanju 10. godišnjice programa rane intervencije u Primorsko-goranskoj županiji!

Veselimo se Vašem dolasku!