SUSRET UZ SVJETSKI DAN BOLESNIKA U KBC-u RIJEKA

U četvrtak 07. veljače u 13h naša predsjednica Udruge gđa. Lidija Penko je po pozivu ravnatelja KBC-a prof. dr. Štimca prisustvovala već tradicionalnom godišnjem susretu Uprave KBC-a Rijeka i predstavnika Udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na području PGŽ-a.

Na susretu su predstavljeni rezultati KBC-a Rijeka za 2018. godinu te je prof. dr. Štimac naglasio uspješan rad KBC-a Rijeka koji je po rezultatima, ulaganjima i nabavci opreme prvi u Hrvatskoj.

Sudionici su upoznati sa

  • opremom koja je nabavljena
  • ulaganjima u adaptaciju raznih odjela ( uređenje sanitarnih čvorova, napravljene staze za osobe s invaliditetom uz zgradu neurologije itd.)
  • s novim hitni traktom koji je na KBC-u Sušak otvoren u 2018. te je jedan od najsuvremenijih u ovom dijelu Europe
  • uređenju parka u krugu KBC-a Rijeka za koji su sredstva prikupljena i krenuti će ove godine u realizaciju,
  • donacijama koje su razne Udruge i privrednici donirali većinom odjelu Kantride – za djecu i nedonoščad
  • nabavkom lijeka za liječenje male Nadije

Prof.dr. Štimac sluša potrebe Udruge osoba s invaliditetom koje stalno ističu da treba riješiti probleme u sklopu KBC-a Rijeka kako bi bio pristupačan i primjeren i za osobe s invaliditetom te nam svake godine kaže što se od naših prijedloga realiziralo. Također je istaknuo i da je u KBC-u Rijeka zaposleno 23 osobe s invaliditetom, koje su raspoređene na raznim poslovima, a djelatnikom godine proglašen je mladi dečko s invaliditetom Josip Smokvina.

Svaka Udruga će dobiti upitnik vezan za prijedlog KBC-a da se u rad KBC-a uključe i volonteri te da Udruge unutar tog upitnika daju prijedloge da li bi sudjelovale u tim volonterskim akcijama sa svojim članovima. Po završetku tog anketiranja i popunjavanja upitnika bit će organiziran sastanak kako se uključiti u te volonterske akcije zavisno o potrebama pacijenata .

Prof.dr. Štimac je također spomenuo da se upravo rješava pitanje ponude izvođača za gradnju nove zgrade KBC-a na Sušaku, u kojoj će biti preseljen dječji odjel sa Kantride kao i rodilište te bi uskoro trebalo krenuti s izgradnjom objekta za koji su osigurana sredstva.

Pitanje naše predsjednice prof.dr. Štimcu je bilo da li će u sklopu te nove bolnice za majke i djecu biti predviđeni prostori za čekaonice roditelja s djecom s autizmom i drugim poteškoćama, kako bi imali svoj kutak dok čekaju na preglede? Prof.dr. Štimac je rekao da su to predvidjeli, ali da će biti mjesta i da će se i to uklopiti u sadržaje novog objekta na Trsatu.