Zahvalnica

Ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana autizma u Rijeci  – osvrt

Kao i svake godine, grad Rijeka  se i ove godine  pridružio obilježavanju Svjetskog dana autizma puštanjem balona i osvjetljavanjem znamenitosti Grada plavim svjetlima kao i sve metropole svijeta.  A naš Dominik je otvorio izložbu svojih fotografija pod nazivom „ Svijet mojim očima“ u GKR Dječjem odjelu Stribor u 19 sati.

Grad Rijeka je od proglašenja  Dana autizma pokrovitelj ovog događanja, koje organizira Udruga u suradnji s Centrom za autizam Rijeka .

Ove godine nam je Gradonačelnik koji tradicionalno pušta balone s našom djecom bio na putu, pa su tu ulogu preuzeli njegovi emisari:

Gđa Irena Deže Starčević , Voditeljica Projekta Rijeka – zdravi grad i Gosp. Miroslav Matešić, zamjenik gradonačelnika,

a od strane PGŽ umjesto Župana, Gđa Marina Medarić, zamjenica župana ,  te su  zajedno pustili balone s našom djecom u znak podrške osobama s autizmom!

Bilo je posjećeno, lijepo i veselo,  medijski popraćeno maksimalno – zahvaljujemo se medijima koji praćenjem događanja ističu potrebe osoba s autizmom i daju podršku.

ZAHVALJUJEMO SVIMA KOJI SU DOŠLI PODRŽATI OVO OBILJEŽAVANJE  I KOJI NAS DUGE GODINE PRATE I DAJU NAM PODRŠKU!

Nažalost i ove godine nisam bila prisutna već sam iz medija (priloga i članaka) i fotografija  doživjela mali dio atmosfere , budući sam bila na obilježavanju u Zagrebu u funkciji predsjednice krovne Udruge za autizam Hrvatske, jer se na državnom nivou događaju značajni pomaci u rješavanju problematike autizma u Hrvatskoj.